onsdag 21 januari 2015

pelargoner


pelargon pelargonkvistar sax

Jag brukar låta mina övervintrade pelargoner vila fram till februari.
Bära fram dem från vinterförvaringen, och fylla fönsterbrädor, golv och bord i närheten av fönster och altandörrar.
Förra våren hade jag kvar de flesta i mitt blomrum i källaren, med led-lampor som växt-belysning. Det gick bra, så jag kör samma visa i år igen. Skönt att slippa ha krukor 'överallt' i huset!
Jag tände belysningen redan för någon vecka sedan, ska klippa ner pelargonerna och börja vattna lite smått snart ... kanske hinner med friseringen i helgen.

Jag har en pelargon i sovrumsfönstret, året runt. Den klippte jag ner nu, bort med alla långa smala krokiga grenar. Sticklingar tar jag inte än, pelargonerna är så taniga nu på våren. En liten kvist sparade jag och stoppade i vas för lite vårkänsla.
Vi får se om Charlie kan låta bli blomjorden nu, krukan står nämligen på hennes nya favorit - slappar - ställe!Många hittar hit via Google sök på pelargoner, hur övervintrar man, hur länge ska pelargoner vila osv. har fått många frågor om hur jag gör. Så jag skrev en sammanfattning för ett par år sedan, den hittar du HÄR

katt tvättar sig
-jaha, har du kameran framme igen ... vänta, måste tvätta mig!

katt lipar

lerkruka nerklippt pelargon katt
bara stubb kvar i krukan


Ha d gott!
Kram ♥♥♥ Hanna


4 kommentarer:

Lenas trädgård sa...

Ojdå, redan dax!? Glömmer att det faktiskt tar sin lilla tid att få till de där fina plantorna efter vintervilan....Får väl kolla in i mjölkrummet i ladugården där mina finns - i helgen kanske...Sån härlig känsla det är att få börja om igen!
Ha det gott! Lena

Lindblomman sa...

Nu blev jag inspirerad att ta fram mina pellisar också.
Inte alltid jag ids spara dom, men nu har jag 6 st.
Söt bild när kissemissen slickar sej runt munnen =)

Kram

Ninisweethome sa...

Hallo liebe Hanna
Ach deine Katzen sind die süß, wirklich total, ich verstehe jedes Wort den du beschreibst bin auch von herzen absolute Katzen Mama,
Bis bald
Lieben Grus
Nina

Amina sa...

LOvely your cat!!! ,)