onsdag 29 december 2010

Instruktionsbok...

bloggerskan, fångad i silverkulan...

... vad är det för något? Finns inte i mitt vokabulär! Men jag borde nog leta fram 'bibeln' till kameran, som jag haft i snart nio månader. Jag blir så arg när det inte blir som jag vill, bilderna blir mörka och suddiga... Nikon-redigeringsprogrammet gör inte som jag säger! Höjer jag skärpan, så ser det bra ut tills jag 'sparar'... så blir det suddigt igen!
Fy vilket gnäll det är på mig, men visst borde väl kameran vara bättre, än mig... det är väl mig det är fel på... som inte kan med den...
Jag vill ju bara ha ljusa fina skarpa bilder, ska det vara så svårt!? Gahhhh!

Äh, jag var bara tvungen att 'skrika ut' lite... never mind :P
Här är mitt nya matsilver! Ja nytt o nytt... fyndat på loppis, 34 delar, knivar gafflar och matskedar. Med ett E graverat på vardera. Kanske kan duka med dom till nyår! Vi får se, hos oss är det killarnas tur att fixa nyårsmaten i år... vad det blir vet inte vi tjejer, det håller dom topphemligt ;)  

kökshanddukar 2.- st från Ikea 


kulor i fattigmanssilver från Sia. Allt ligger i våningsfatet som ni kan se bättre HÄR


Ha d gott!
Kram ♥♥♥ Hanna

19 kommentarer:

Maria sa...

Det är en hel vetenskap det där med systemkameror.

Önskar dig ett gott nytt år! Kram Maria

Maria sa...

Ja, jag vet. Dom har 4 st kakelugnar + 1 vedspis! Va, vilket fusk ;)

Kram!

Lisas torp sa...

Vilket vackert matsilver och vilken lycka när man kan fynda sådant!
Jättevackra bilder!
Lisa

Vårt liv i norr sa...

Du får ta och börja leka med längre slutartider så får du ljusare bilder. Ett stativ är guld värt!
Med längre slutartider har du ingen chans att få skarpa bilder om du håller kameran i handen.

Bara att leka på och slänga ett öga i intruktionsboken då och då (som jag gör ;)

Vardag och flärd sa...

Vilket vackert matsilver! Visst är det underbart med detta fina när man ska duka lite trevligt.
Ha det riktigt gott!
Kram Eva

Anna-Lena, Drömmar av silver sa...

Halloj!

Jag tycker att dina bilder är helt underbart fina. Håller med dig om att det är svårt att få till bilder i mörkret som råder. Jag vet inte om du använder stativ men jag tror att det behövs om man ska få till bilder med mycket ljus i, stativ och lång slutartid.

En riktigt fin nyårsafton önskar jag dig!

Kram Anna-Lena

Sussi sa...

Hi hi....känner så väl igen mig med kameran och instruktionsboken! Har PRECIS samma problem...som säkert går att lösa om man bara tar sig tid och läser igenom instruktionerna...Men jag vill ju fota NU...inte sen! Tålamod!
Kanske kan bli ett gemensamt nyårslöfte?
Kram
Sussi

Villa Björkenäs Backen sa...

hEJ!
Så fint och fina bilder..
Visst är det fint med gamla bestick..
en stor favorit här hemma!
Kram

Zinkhjärtat ♥ sa...

Hej!
Javisst är besticken Vasa fina! Jag hittade knivar och gafflar billigt i höstas men har inte hittat skedar än. Får helt enkelt leta vidare:) Fina silverkulor:)
Stor Kram Annelie ♥

Nettan sa...

Hej Hanna!
Jag känner igen det du skriver. Blir också fundersam vad jag gör för fel när jag fotar, har tänkt ett annat resultat ibland!

Ha re bra :-)

fialka012 sa...

Nádherný blog,práce úžasná...

Hanna sa...

Gott Nytt År!
Kram
Hanna

A House With A View sa...

Jag tycker du tar magiskt vackra bilder!!! Avis, hihi. Och vilka uuunderbara bestick!!

Kraaaaaaaaaam och god fortsättning på nya året!

Aka

Cornelia sa...

Det kan va lite frustrerande i början med systemkamran, det tar lite tid men när man väl har förstått sambandet mellan bländare, slutare och ISO så går det lättare :) Något jag hade jättmycket glädje och nytta av när jag började va att jag gick en fotokurs på nätet hos en fotograf som heter Mikaela, kolla på hennes blogg eller mejla henne om hon har någon nya fotokurs på G. Hon har även kurser i Photoshop.

kan även rekomendera sajten Moderskeppet, mycket bra och enkla guider!!!

Jag har för ett tag sen börjat lära mig att fota på Manuellt läge, nu e det nästan omöjligt att göra något annat :) Men jag vet inte direkt vilken inställning jag ska ha utan tar en provbild kollar ljus och skärpa och justerar blänadre och slutare. Kolla "mäaren" i kameran, den ska ligga runt nollan för att varen bli under eller överexponerat. Men när det e mörkare eler när du e inomhus kan du behöva överexponera ibland, eller höja ISO talet, men inte för mycket för då bli bilderna gryniga.
En längre slutartid hjäler till att f in mer ljus i kameran men då kan man inte hålla den tillräckligt still med händerna utan behöver ha ett stativ. jag har även införskaffat en billig fjärrkontroll som jag kan trycka av kameran med :)

Lycka till!

Cornelia sa...

Oj, jag glömde kanske at ge dig adressen till mikaelas blogg! http://mikaelarudhner.blogspot.com/, hennes mejladress finns längst ner.

Det vita dårhuset sa...

Gott nytt år gumman*

Husprojekt Drömhus sa...

underbara bestick! tänk när man skall ta tiden & läsa igenom instruktionsboken..jag borde också göra det så kanske man vidgade sina kunskaper! :) God fportsättning på det nya året! Kram Tiina

betong ute och inne sa...

En riktigt god fortsättning på nya året...:)
kraam Malin

Hanna sa...

Hej! Jag tänkte passa på att önska gott nytt år och tipsa om min blogg som du hittar på http://wordsbyme.se. Där kan du läsa om mitt 2010, mina senaste shoppingfynd, se mina senaste tavlor osv.. Ha en trevlig kväll!