tisdag 12 januari 2010

Matkällare & Skåpdörrar

.
.
Tjena hejsan!
Idag visar jag de där matkällarbilderna jag pratade om... Har inte hänt mycket därnere sen sist jag visade bilder... syltburkarna och saftflaskorna har minskat i antal, men jag tror vi klarar vintern :P
Min enda överlevande citrus har fått äran att övervintra härinne, fick inte riktigt plats i 'vinter-växtförrådet' då det ligger en massa isolering och annat skrot där med.
.
Varsågod... en bildkavalkad... här är vår matkällare :D
.

cidergömma
..


potatisskopan som jag fyndade på loppis...
.
...har kommit till användning... till potatisen :)
.
minns ni djungelgurkan som jag la in i somras?
.
instruktionerna till den gamla oljepannan...
.
.
.
Skåpdörrarna är färdigbyggda, och upphängda... Gillar gångjärnen!
Frågan är nu vad vi ska ha för handtag/lås till dörrarna?
Och gångjärnen... ska vi måla dom eller inte?
Hyllorna inuti ska byggas..... .Bygget står still nu, maken är förkyld... !
.
Här nedanför; klädkammardörren och 'trappväggen' med liggande panel. Endast en planka saknas :)
.
.
.
Ha d gott! Hoppas solen skiner på er!
Kram Hanna

28 kommentarer:

Sköna o Gröna Ting sa...

Käre nån.., vilken dröm att få smyga in i denna ljuvliga matkällare och roffa åt sig någon god sylt eller cider:)
Så fint du har där!!!

Jasså, gubben förkyld, ja, då stannar allt vad pågående projekt upp, hoppas han snart kryar på sig.
Kram till dig Hanna
Marianne

eli sa...

how to order your pantry! what beautiful jars!
Ciao ;)

Maria - Villa Krutbruket sa...

Vad jag är avundsjuk på erat skafferi!! :) Jag skulle också vilja ha ett sånt.. Mkt man vill ha här i livet, eller vad säger du? :D

Camilla sa...

Vilken alldelses ljuvlig matkällare :) Vilken ordning och reda! Så härligt att kunna gå och hämta sommarens godsaker och njuta av i kalla januari:)

Gångjärnen är väldigt fina - vi har liknande på vår klädkammardörr i vårt sovrum. Där kan du se vårt handtag/lås.

Ha det gott - kram!

alegni sa...

om jag inte kan få hela er källare, kan jag åtminstone få matdelen, please? det är sååå fint där inne!
kram
ingela

Det vita dårhuset sa...

Jaa, vilken dröm att ha ett riktigt matförråd!
Lantligt och mysigt.....

Ha det gottis ,o) Kram Erika

Maria - Villa Krutbruket sa...

Dåligt av dom att inte höra av sig ang torkvindan, men oftast är det ju så tyvärr.
Jag har faktiskt haft i tankarna att lacka min innan jag sätter upp den, vad tror du om det? Tror du att det hjälper nåt?

Ja du, trädgårdstankarna bara far runt i huvudet på mig just nu. Nu är jag trött och less på snö och kyla. Vill ha vår nu!
Det största projekt 2010 blir ju altan. Ska sätta oss och rita en skiss på hur vi vill ha det, sen ska vi beställa en terassmarkis.. Lite pyssel, kommer även bli lite målning för min del eftersom jag abslout ska ha vitt staket på den :) Jag gör vad som helst bara jag får mitt VITA KORS-STAKET" :)

Man leker med tanken om lite allt möjligt när det gäller trädgården men det är ju en penga fråga allting, man är ju liksom inte gjord av dom..

Har du något tips om var jag ska sätta torkvindan? Ska också ha pallkragar med lite odlingar i, vad ska jag tänka på när jag bestämmer vart jag ska ha dom? Svårt för en annan som är nybörjare på trädgårdsfronten :P

Nåt jag defentivt längtar efter är att få fram mina däckstolar som jag har ägt ett bra tag men inte kunnat ta fram dom :)

En mapp på datorn med ideér är ju ingen dum idé måste jag säga. Den kommer jag nog att härma dig med framöver. Man ser mkt mkt bra saker och ideér men glömmer dom alltid lika snabbt! :P

Nu bär det snart av hemåt, och hämta mor min sen vidare till ICA.. Lika trist att åka iväg och handla men tusan så gött att ha ett uppfyllt kylskåp ;)

Vi hörs imorgon! Ha en mysig kväll, jag ska försöka hinna ut på en promenad med jyckarna. Passa på när det endast är -8...
Kramar!

Louise sa...

Såååå fint i er matkällare!!!

Karin - Mina Rum sa...

Vilken härlig matkällare du har! Det skulle jag gärna också ha en i min källare, men det är ett projekt som ligger lååångt fram i tiden. Måste vara härligt att ha så där gott om plats så att man verkligen ser vad det är man har.
Kram!

SKOOGSTROLLET sa...

Ohh, vad fint det blev i matkällaren. Inte har jag en sådan, men jag börjar förstå vad jag vill ha mina sparade flaskor till ...

Älskade pion sa...

Jag vill ha din matkällare. ;)Så rik du måste känna dig med all saft,sylt och inlagd gurka,härligt. Ha en skön kväll. Kramar Ulrika

Lena/isklockan sa...

Så fint vill jag också ha i min matkällare. Så roligt att se djungelgurkan. Jag sådde det förra året men den fick nåt ohyreaktigt på sig så den blev kasserad. Får nog testa igen. Kram

Luiza sa...

Hanna, du är helt otrolig!!! Du får till och med en matkällare att se inbjudande och vacker ut...
Tänk om jag hade en matkällare som din. Jag skulle inte göra annat än att springa upp och ner ,för att hämta saker...Det är en riktig dröm!

Jag vill inte få dig att må dåligt, men jag antar att det ligger och gror ändå... Hur har det gått med kissen? Jag har tänkt himla mycket på det...

Ha en god natt, så ses vi snart igen!
Kramar/Luiza

Caroline sa...

Vilket underbart matförråd. Tänk om man hade haft en ett sådant! Själv får jag stapla allt på hög för att få plats i mitt skafferi! Drömmer om ett stort skafferi med riktig dörr men en matkällare nära till hands hade varit super! Såg du resten av avsnitten med Yolonda Vanveen?? Det är ganska lustigt, men hon ger bra info speciellt om man hade bott i USA, tyvärr kan vi nog inte följa alla hennes rekommendationer.
Ha det så fint! Kram Caroline

LOTTAS HOME sa...

Hej! Fint det blir i källaren och vilket underbart skafferi. Vi har planer på att bygge ett i köket när vi kommer till de projektet....
Kram, kram

Maria - Villa Krutbruket sa...

Godmorgon!

Ännu en dag att se fram emot :)
Känner mig rätt pigg idag faktiskt, skönt!
Hur mår du?

Vi har diskuterat och diskuterat om det här med altan tak. Åh vi har kommit fram till att vi inte ska ha något utan köra med en markis så man kan få lite skydd vid behov.. Eftersom altanen ligger vid våra stora fönster och vi vill inte förstöra det ljus som blir i rummet + vår utsikt.. Sätter vi upp ett tak så kommer vi bara se taket!
Men vi får se, vi kan ju känna efter en sommar att vi absolut vill ha ett tak iallafall! Men just nu vill vi ha in ljus och njuta av vår utsikt medans man sitter och äter vid matbordet :)
Kommer säkert sluta med om några år att vi har inglasad i allafall :) Som det var för er och tex mina föräldrar. Börjar med en vanlig och slutar med glas, glas, glas! :P

Ja, precis. Har tänkt att köpa något bra utomhuslack och dra på den så kanske den klarar 2 somrar *håller tummarna* Rent ut sagt: VILKEN J*VLA PISS KVALITEEEEEE!

Står på schemat för dig idag?
För mig blir det att jobba till 16, sen ska jag och en kollega/kompis iväg på ett personalföreningsmöte till kl 19. Blir bjudna på taco buffé ;) De du, det kommer bli gött! Tur det så man håller sig vaken..

Tack för de bra tipsen, jag kommer fråga mycket framöver när trädgårds bestyren drar igång. Hoppas det inte gör något? :)
Har tänkt att ha lite olika sallader och en rabarber planta. Vad kan man ha mer för något roligt? Tips tack ;)

Te time!
Kraam!

Galleri MochB sa...

Har alltid drömt om en matkällare/skafferi och du har precis det som finns i mina drömmar :O) Jättefint! Har tyvärr inga såna utrymmen...
Kram Mia

alegni sa...

tottakai näin maustekurkkupurkin! herkullisen näköisiä pikku kurkkuja! olekto itse kasvattanut ja maustanut ne?

alegni sa...

no nyt mäkin näen ja ymmärrän kun mulle rautalangasta vääntää ;)
pikkukurkuthan olen jo nähnyt aikaisemminkin. ei vain tuo muisti tahdo pelata...
eikö ruotsista saa kunnon maustekurkkuja? onko siellä vain sellaisia ällöttävän makeita kurkkuja?

Gammalt o nytt 1:12 sa...

ÅÅÅÅ vilken matkällare.
Får bli ett projekt sen för mig...och då ska jag titta på dina bilder hur min ska se ut..ler
Kram och ha en skön dag.
Irene

Skogsdoft & havsbris sa...

Där var det minsann ordning och reda! Vad härligt att ha en riktig matkällare att förvara en massa godsaker i! Och praktiskt att citrusen kan övervintra där också. Just övervintring av känsliga växter är ett problem, vi har ingenstans där det är både ljust och frostfritt att ha såna växter vilket är synd...
Snyggt gångjärn!
Läste i förra inlägget att er lilla kisse fortfarande är borta... Oh så synd! Håller tummarna för att hon ska komma tillbaka välbehållen! Kram!

Rita sa...

Vilken härlig matkällare! Det vore inte dumt o ha en sån. Såg ut att finnas mycket gott hos dig =)
Ha en fortsatt bra dag!
Kram/Rita

Cornelia sa...

Attans så fint! När vi får tummarna loss o göra i ordning i vår källare så ska jag oxå få till vår lite enklare matförvaring, vi har inte aå mycket plats som er så det blir inte så fint o bra, men några hyllor ska vi nog få till. Ordning o reda, det gillar jag :-)

Maria - Villa Krutbruket sa...

Godmorgon!

Rökfärgat tak? Har aldrig hört talas om, men vilken bra idé för de som vill släppa in ljuset. Fiffigt! :)

Inte lätt att bestämma och planera som ni gör i er källare. Man är ju så velig och rädd för att det inte ska bli bra.. Inte hela världen liksom men man är ju en vel-potta i allafall :)

Rucola är ingen favorit, tyvärr.. Men allt de andra du rabbla upp lät väldigt bra. Amerikanska blåbär har jag velat haft länge och jordgubbsplantor är ett måste :)
Smultron har vi faktiskt på den delen av vår trädgård som är skog.. Lite roligt! Små ynkliga saker men vad gör det?! *ler*
Ska ta och betälla hem en frö katalog :D Nu börjar det klia i mina nybörjar-odlar fingrar...

Torsdag idag, imorgon kommer gästerna från Göteborg. Ska bli roligt och sen är det lördag :D
Ska på möte nu 8-12 sen slutar jag för dagen *yes* Ilfart till Blomsterlandet och handla lite smått och gott sen hem till voffsarna och göra lite lunch. Efter det står promenad + dammsugning på schemat..
Blir en bra dag känns det som :)
Ska försöka komma på förslag till ett inlägg också, har lite torka nu känns det som..hm?!

Vad har du för planer denna dag?

Kramilikram!

Annika Christensen sa...

Ohh Hanna vad fint du har det. Skafferi har jag fast inte ett sådant fint.
Du kan grodda vanliga gula ärtor men annars skall du nog köpa för att grodda.
www.nelson.garden
Mejla här och fråga närmsta butik för grodd förer och säg att du sett på min blogg.
Hade nästan tappat bort dig i bloggvärlden. Tur du hörde av dig.


Annika

Hvita Hjärtat sa...

Wow vilken matkällare! Vilken ordning och vilka vackra föremål! Jättefint!

Kram,
Jennie

White cotton grass sa...

Använde dem järnvitriol inomhus? Det måste jag kolla upp!
Tack för tipset!
(dock är ju järnvitriol tydligen giftigt.....)

Tack för ditt mejlsvar!!! :)
Jag kommer sitta och knåpa ihop inlägget om dig här i dagarna. Jag hör av mig när intervjun med dig ligger ute.

kramar
helena

bakom berget sa...

Attans, vilken fin matkällare du har... Nu vart jag riktigt avundsjuk. Jag vill åxå ha!!!!
Ha det bra! Åsa.