söndag 29 januari 2017

ginger shot


hannashantverk.blogspot.se köksö ginger shot

Jag sparade ett recept på ingefärsshot för länge sedan men det har inte blivit av att jag gjort det förrän nu. Har ju kört med min aroniashot som jag gjorde i höstas, slut på den nu så ginger shot it is!
Nu jäklar ska förkylningen bort, hoppas jag…

Delar med mig av receptet här så även jag har koll på det :)

INGEFÄRSSHOT 1 liter
200 g färsk ingefära, 1 liter vatten, 1/2 dl honung, 2 citroner (saften)

Skölj ingefäran och riv den grovt (enklast i matberedare). Ingefäran behöver ej skalas.
Lägg ingefärsrivet i kastrull med vattnet och låt koka under lock i 20 minuter.
Sila av. Låt svalna till strax under 40 grader celsius.
Tillsätt honungen , rör tills det lösts upp. Pressa citronerna (rulla dem först mot hårt underlag så frigörs mer saft) och blanda i ingefärsvätskan. Sila igen.
Häll på flaska med kork, förvara shoten i kylskåp. Skaka om flaskan innan du häller upp och shotar.


hannashantverk.blogspot.se ingefärsshot

hannashantverk.blogspot.se citruspress köksö
Barnen hjälpte till med att pressa citronerna

hannashantverk.blogspot.se


hannashantverk.blogspot.se ginger shot ingefärsshot köksö


Ha d gott!
Kram  Hanna




5 kommentarer:

Betsy Brock sa...

Sounds delicious!

Anonym sa...

Hej!
Har precis gjort samma shot, så god. Men såg att Ingefäran inte bör koka, (vet att det finns ett recept där det står att det ska koka). Värm till max 60 grader, låt dra i 20 min, honung är Max 40 grader enligt Livsmedelsverket för att behålla allt det nyttiga.
/Linnea

Hanna sa...

Hej Linnea!
Okej, tack för tips! Inte koka alltså, ja jag tog nog första bästa receptet men får nog kika lite närmare på detta.. :D
Ha det gott! Kram

Ingela sa...

Det stämmer som Linnea säger - ingefäran ska inte koka.
Vi har shottat sedan i september och jag har i övrigt samma recept som du, förutom att jag tar 500 g ingefära till den mängden vatten.

Hyrestanten sa...

Det ser ju onekligen läckert ut med flaskan fylld med shots. Under ett par månader drack jag varje morgon ett stort glas vatten med pressad citron och riven ingefära. Nu har jag slutat. Tyckte jag fick ont i magen av det ibland och funderade också på om det var för syrligt för tänderna. Vill man få i sig ingefärans nyttigheter sägs det att den ska vara färsk, inte upphettad men har ingen aning om vad som är sant och inte. Hoppas det har effekt mot din förkylning!