måndag 8 oktober 2012

Äpplen


..på längden och tvären. Halva äppelträdet kvar att plocka på vårt familjeträd, och slut på idéer.
Vad göra, vad har ni för favoritrecept på äpplen?

Jag har gjort saft, äppel & aroniamos, mera saft, äppelchips, vanlig äppelmos, pajer pajer pajer, måste nog frysa in lite 'portionspåsar' till vinterns äppelpajer också :)
Förra veckan provade jag göra äppeldryck, återkommer om det...


Äppelsaft

Ha d gott!
Kram ♥♥♥ Hanna
.
.

12 kommentarer:

Johanna sa...

Har tyvärr inga tips men mycket gott har du gjort på dina äpplen!

Kram Johanna

Anette-Ljusa drömmar på landet sa...

Hej Hanna !
Fin bild från ditt uterum..ditt uterum är min inspirationskälla för vårt egna uterum..tycker det är så mysigt !!!
Jag brukar göra en väldigt enkel äppeldricka som är riktigt god och där man blir av med en hel del äpplen...5-6liter äpplen som skärs i klyftor och sen ligger dom i ett vattenbad i 3dgr..därefter silas det o i med lite socker..busenkelt !

En riktigt fin dag till dej !!!

Lotta sa...

Jag råriver dem grovt och blandar i degen när jag bakar matbröd, det blir saftigt och gott och har du röda äpplen får du ett vackert rödprickigt bröd. Gelé och chutney blir också gott, iår har jag fyllt krukorna där jag har haft sommarblommor med fallfrukt det blev faktiskt jätte fint!
Ha en fin dag.
Lotta

Villa Björkenäs Backen sa...

God morgon !

Så fina bilder.... mmm så gott.
Du kanske kan frtsa det? i bitar ?
och använda till äppelkakor under vintern ? :0
Tror du att det funkar ? :0

Ha nu en din fin dag !

kram

Clara Malvina sa...

Du kan göra lite äppelkräm! =)
Jättegott och superenkelt! Kika in på min blogg för recept!
Kramar

Klockarbarn sa...

Förra året gjorde jag råsaft med min maskin och frös in osockrat till senare tillfälle dvs jul. När julen närmade sig gjorde jag äppelglögg. Blev jättegott och det går åt en del äpplen också. Man kan ju dricka råsaften som den är också. GLöggen fick mina kompisar att bli helt lyriska och pratar om den ännu.

annashusidingtuna sa...

Hej!
Mitt tips blir att göra äppelgröt, superenkelt och jättegott och bäst av allt barnen älskar det!

Koka risgrynsris ca 10 min med vatten, (tex 1dl) under tiden det kokar, skala och klyfta äpplen (funkar utmärkt med frysta skalade och klyftade äpplen också) man kan ta så mycket äpple man vill eller så lite man vill här brukar jag inte mäta så noga.

Är man noga, så kan man gå efter instruktionerna på risgrynspåsen och tillsätta den mängd vätska som där föreslås, men istället för bara mjölk brukar jag ta hälften vatten, hälften mjölk och ca1dl socker. Det beror också på hur sura äpplena är hur mycket socker man tar.
Det är det som är det fina i kråksången man gör lite som man vill och det blir bra.

Måtten kan man göra lite som man vill med bara riset blir färdigkokt och äpplena blir täckta med vätska så är du i hamn liksom.

Kan ätas varmt eller kallt, gärna med kanelsocker på.
Kram Anna

Min-Hus sa...

...yummie!!!

Hugs Anja

Jennifer @ Town and Country Living sa...

Such a beautiful blog with amazing photos. I'm now a follower!

katha´s kortmakeri sa...

Lika härligt varje gång på din fina blogg.
Äppel kransar är fina om det finns i överflöd...
Visst har du skrivit om gröna tomater i ugn????
Ha de gott!
Kram Katha

Sjöboden sa...

Fina bilder!
Oj oj vad duktig du är! Tycker rårörd saft är godast... och så pajer såklart.

kram Caroline

katha´s kortmakeri sa...

Tack snälla Hanna för tipset. Ska pröva och se om det blir gott;))
Kram Katha