lördag 12 april 2014

pelargoner


pelargon patinerad lerkruka nysilverfat

I år var jag sen med att plocka fram mina pelargoner, i början på mars blev det. Normalt gör jag det i februari. Men de hinner nog bli fina ändå :)
I år plockade jag inte fram alla, har ett litet experiment på gång - att ha största delen av dem kvar i mitt blomrum i källaren. Finns inga fönster.. Där jag har höjt värmen, normalt är det mellan 8-10 grader, och har lyset tänt dygnet runt (led-lampor). Annars sköter jag dem 'som vanligt'.
Och faktiskt, peppar peppar! ..verkar det fungera!
De pelargoner som står i blomrummet har kommit längre än de som står i mina fönster. Alltså de har grönskat mer, fått större och fler blad. Knopparna plockar jag alltid bort första månaderna, växtkraften ska gå till att göra en stor fin planta innan blommorna får komma fram.


Så jag tror de får stå där, tills de ska ut.. i början på juni. Har ändå inte plats med alla 'inomhus' ...normalt brukar det stå pelargoner packat vid alla dörrar och fönster härhemma, skönt att slippa ett arbetsmoment ..att bära omkring dem ;)


Jag får ofta frågor om hur jag gör med pellarna, så förra våren skrev jag upp allt jag kan om pelargoner här på bloggen. Min pelargonskola hittar du HÄR :))


pelargon sovrumsfönster lerkruka
just denna pelargon bor i sovrumsfönstret, året om.

Ha d gott!
Kram ♥♥♥ Hanna


4 kommentarer:

House and Garden by Bia sa...

Jag gillar också pelargoner...helst Mårbacka och helst på sommaren ;))...tycker också att grått är en fin färg...har mycket i grått;)...nu åter till Tv:n.....ha det gott!
Kram bia

Nyanser av vitt sa...

Hej,
Tittar in för att önska dig en fortsatt fin helg.
Kram Agneta

Suz sa...

Tack för alla fina pelargontips! Jag var ännu senare i år, men de verkar ta sig fint. Alla utom en, men lite spill får man räkna med;) Jag brukar ändå aldrig klara mig utan att "fynda" några nya varje år:)

Ha det fint!
Kram
Suz

All Seasons sa...

I love geraniums. I have three of it and they are now 2 years old. And they are growing and growing..
I shall take a look at you link, maybe I can learn some.

Hugs from Holland
Patricia