Jag behövde göra plats i frysen... Så jag plockade ur en stor bytta med sommarens röda vinbär och en mindre bytta med skogshallon. Googlade och tittade i kokböcker efter lämpligt recept.
Men tillslut blev det en egen kombination...
Mängderna är ungefärliga - på en höft så att säga :)
Vinbär & hallonsylt
3 liter röda vinbär
½ liter skogshallon
1 kg strösocker
(1 tsk atamon konserveringsmedel)
Lägg bären i en stor kastrull och koka några minuter på svag värme tills de blir mosiga.
Blanda i sockret och koka ytterligare några minuter tills sockret löst sig (sammanlagt ca 10 min).
Rör om då och då.
Ta kastrullen från värmen, skumma av. Blanda i atamon för längre hållbarhet.
Häll upp på väl rengjorda, steriliserade (ugn 100 grader i några minuter) glasburkar. Sätt på lock direkt.
Förvaras svalt.
För att snygga till burkarna lite så fick de hattar av tygstumpar. Istället för etiketter så skrev jag direkt på burkarna med min vita märkpenna (från panduro).
Där står de nu i matkällaren |
Ha d gott!
Kram ♥♥♥ Hanna
5 kommentarer:
Men du vilka fräscha och läckra bilder :)
Smakar det lika gott som det ser ut så ... :) Ser hur gott ut som helst.
kram kram
Jessica
Hej hej!
Vinbär är inte precis min favvo men den där blandningen lät ju smarrig..;)
Va kul med boken.. grattis!
Å va spännande med nytt växthus.
Ha en fin dag!
Kram Katarina
Vilka ljuvliga bilder
ser så gott ut!
Tack för tipset
Ha en fin kväll
Kram Tina
Så fin sylten blev!
Kul men en ny kombo.. tyvärr kan jag inte testa de fina receptet för vinbären är slut.
Önskar dig en härlig helg!
Kram Marie
Så snyggt att använde vit penna på burkarna!
/Kitty
Skicka en kommentar