Till soppan häromdagen blev det en ny variant av den snabbakade limpan ...hurtbulle, filbröd, allt vad det kallas. Med morot och äpple denna gång... kikade på mitt gamla recept på hurtbulle
Man tager vad man haver, ingredienserna nu blev ungefär såhär ...
2 rivna morötter
1 rivet äpple
1 dl havregryn
2 dl fyrkornsflingor
1 dl grahamsmjöl
3½ dl dinkelmjöl
½ dl sesamfrö
½ dl linfrö
½ dl solroskärnor
½ dl pumpakärnor
1/4 dl honung
1/4 dl lingonsylt
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl creme fraiche
3 dl turkisk youghurt
Sätt ugnen på 200grader / ca 180 för varmluftsugn. Blanda först alla torra ingredienserna, sedan i med resten. Häll i en smord (eller bakplåtspapprad) form som rymmer ca 1½ liter. Grädda ca en timme (i nedre delen av ugnen). Saftigt, gott, nyttigt och hållbart :)
En hög med bilder på brödet och köket....
jag har en griffeltavla i skafferiet, där jag skriver upp sånt som behöver fyllas på... |
mer om fotpallen därborta i nästa inlägg |
Ha d gott!
Kram ♥♥♥ Hanna
6 kommentarer:
Vilket underbart vackert kök!
Att baka är verkligen härligt! Här har det blivit bullar idag :)
Kram
Hej hej !
Hmm så gott !
Det fins ju inget godare än hembakat bröd.
Det ör faktist så att jag äter inte så ofta bröd men bara då jag bakar själv.
Bästa godiset eller hur ? :)
Så fina bilder från dig Hanna.
Ni har så fint där hemma.
Ha en fin kväll och start på den kommande veckan!
Kram från mg
Genial, como siempre, un abrazo
Marina
Mums så gott! Jag är så dålig på att baka just bröd men det finns ju inget bättre än nybakt!
Så fint du har det... man bara njuter av bilderna!
Tack för receptet!
Trevlig helg!
Kram Marie
Brödet såg jättegott ut! Omgivningen var det heller inget fel på! ;)
/Kitty
Skicka en kommentar