tisdag 27 september 2011

Sov gott min prins!


Nu har jag nattat min prins ;) Mårbackapelargonen Prins Nikolai står nu i vintervila med alla mina andra pelargoner, olivträd, avocado, citrus medmera... Lite vemodigt måste jag säga! Sommarens sista suck...
Jag plockade av alla blommor på pellarna, några sparade vi i en liten zinkhink till kaninerna. Dom gillar att mumsa i sig pelargonblommor! (obesprutade blommor, från sticklingar)

Av blommorna på 'prinsen' gjorde jag en bukett ..älskar dom blommorna, riktigt babyrosa i färgen! Nu håller jag alla tummar och tår att min prins klarar vintern! Kanske skulle ta en stickling av den innan den knoppar in ordentligt...!?

'vanlig' rosa mårbacka till vänster, vita zonalblommor i mitten och 'prinsen' till höger

en bukett av Prins Nikolai - blommor


Ha d gott!
Kram ♥♥♥ Hanna

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det är lite deppigt, men man vet att de kommer nästa år... Vackra buketter blir det...

Kram Birgitta

♥ Vårt lilla bo ♥ sa...

Varje årstid har ju sin charm,men visst är det lite vemodigt när det blir så definitivt!

Ha en skön kväll!
Kram Annica

Cornelia sa...

Jisses så vackra! Å vilka långa stjälkar de har, blir perfekt till en bukett ju.
Jag har ingenstans o vinterförvara blommor på så därför har jag aldrig brytt mig om att köpa de finare men dyrare pelargonsorterna. Men jag blir bra sugen när jag ser dina skönheter :)

alegni sa...

vilken ljuvlig färg! önskar fortfarande (jag tjatar jämt om samma sak) att jag hade ett förråd där jag kunde förvara mina plantor över vintern...
kram
ingela

Anonym sa...

Hallå där, jag älskar din blogg hannashantverk.blogspot.com. Är det något jag kan göra för att få uppdateringar som ett abonnemang eller nåt? Jag beklagar att jag inte är bekant med RSS?