tisdag 2 februari 2010

Växthus

.


lager

..
Tjoho!
Visar lite arkivbilder igen... från mitt växthus :)
Förra sommaren var den första med eget växthus för mig. Odlingen gick sådär... tror att växthuset är för litet för att växterna ska trivas bra. Ju större växthus - desto bättre heter det ju. För skötseln kan det ju inte vara nåt fel på ;P
..

agapanthus
. .


djungelgurka
. .

..
.
.
.
Tillbaka till verkligheten... såhär ser det ut idag!
Jag ska gå ut och skotta av taket, innan det rasar in :S
Och skotta fram dörren så jag kan ta ut bordet därifrån... det ska jag ha till pelargonerna som ska tas upp från källaren. Vintervilan är över :)
.


..
Hängalmen har fått sig en snöluva, måste nog skaka av den med!
Håll tummarna så att jag inte förstör växthuset :S
.
.
Ha d gott!
Kram ♥♥♥ Hanna

20 kommentarer:

fröken knopp sa...

oj vad underbart med eget växthus..som planen ser ut så blir vi nog med med växthus i sommar..o jag längtar!! :)

Nej tyvär va det inte hos oss som bygglov..I Dream...
Men jag är med o levererar lite grejor dit..hm...OM jag inte ser alltför hemsk ut eller säger helt konstiga saker så ska jag snart berätta vem som var jag..hihi...


Kramar Elin

Thelma Louise sa...

så deilig...:-) vi bare eeeeeeeeeelsker sånne bilder nå.:-) heldig du som har drivhus.:-)

Her er det fortsatt så kaldt..og i dag har det snødd....

Kos deg.:-) Gry

Pia sa...

Det är säkert härligt med ett växthus! Det som jag kom atta tänka på, när jag såg dina bilder - vilken lycka vi har som har fyra årstider!

Kram Pia

Anonym sa...

Vilken underbar blogg! Den hamnar i favoriter! Länkade även från min, http://barachristin.blogg.se

Kram!
Christin

Tin sa...

Härligt med lite sommarbilder!!!
Ser varmt och skönt ut. Ja var försiktig med glasrutorna! ;D
Kram Tin

Anna-Lena sa...

Hej Hanna!

Hoppas att skottningen gick bra. Satt precis för någon månad sedan och klurade på det där med glastak och snö. Förstår att det kan bli lite problematisk. Jag drömmer också om ett eget växthus i vår trädgård. Vi får väl se, en vacker dag så.

Din trädgård ser så underbar ut, grön och frodig. Jag är trädgårdsintresserad men har svårt att få till det. Dessutom har vi en del mördarsniglar som saboterar. Maken uppfann en ny os-gren förra året: snigeltennis!

Det är alltdig lika mysigt att kika in till dig! Vackra bilder och mycket inspiration!

kramar Anna-Lena♥

Anita sa...

Koselig med veksthus! Jeg holder på å får satt opp mitt nå, men det tar litte tid, nå når det er så mye snø. Fina sommerbilder, noe å lengte til...
Og afrikas blå lilja, som er hvit:) Den er nydelig! Skal prøve meg på en slik i sommer.

Klem Anita

Jessica sa...

Vilka härliga sommarbilder!
Å lyllos dig som har ett växthus, ser mysigt ut!
Vad fint ni får i källaren , garderoberna är så fina!

Må gott i snön
kram Jessica

Karin - Mina Rum sa...

Jag tycker inte att odlingen ser så illa ut. Önskar att jag också hade ett växthus, om så ett litet ett.
Lycka till med takskottningen.
Kram!

Godastunder-tokigaidéer sa...

Hur gick det med skottningen? Jag väntar tills i morgon då det fortfarande öser ner här, det har snöat konstant sedan kl 13 idag och det är lovat minst 2 dm. Ingen höjdare. Har du någon termometer inne i ditt växthus? Det är tyvärr ofta så att det blir aldeles för varmt. Ibland tar jag av glasrutor i mitt så det luftas bättre.
Kolla min blogg idag så ska du få se på en häftig blomma.

Kram Anna

Vita rosor och förgätmigej sa...

Ser så härligt ut! Jag ska oxå bli med växthus i vår. Kan knappt vänta! Hur gör du för att få lagern att överleva vintern? Tror min har gett upp :(.
Kram/ Anna

Älskade pion sa...

Åhh,jösses vad snö det var på taket till växthuset. :)Jag vill också ha ett växthus. Jag försöker att så lite inne på min inglasade altan,det funkar rätt bra det med. ;)Ha en mysig dag. Kramar Ulrika

Unknown sa...

Hej Hanna!
Oj då du får nog som du säger skotta av taket, kommer och tänka på ridhuset i Uddevalla. Usch vad otäckt att få ett tak över sig..
Härligt det är med sommar, jag har också acapanthus, fast lila och de står just nu och vilar i mammas växthus med värme...
ha så gott kram Anna

Blåbärs och smultronstället sa...

Härligt med ett växthus, det är också en dröm för mig. Kul att se bilder från i somras och hur det ser ut nu. Jag har också sparat pelargoner som ska fram, hoppas de klarat sig.
Kram Susanne

fröken knopp sa...

Hej Hanna...

Ja visst var det jag det..o min svärmor!! :)
Huset är underbart fint, men ack så mycket jobb..men de delat som dom renoverat klart är otoligt fina!!!

Nej du den där tapeten va inte i min smak heller..o inte lamporna..:)

Kramar Elin

Rut och Signe sa...

Jag har varit och skottat bort snö från mitt växthus. Man får se upp så att rutorna in knäcks av all snö. Tog en soppborste och borstade försiktigt av snön med mig balanserandes på en stege. Väggarna är täckta upp till en halvmeter på sidorna. Hoppas att det snart är vår och växthuset får fylla sin funktion. Ha det gott! Marie

alegni sa...

jisses, vad mycket snö det är på växthustaket! tror du all denna snö hinner smälta till midsommar? jag tvivlar... :/ just nu känner jag mig grymt negativ, men det beror nog på att jag är lite stressad just nu.
kram
ingela

Maria - Villa Krutbruket sa...

Hej tjejen!

Saknat mig idag?
Jag har varit hemma idag, har varit stressad en längre tid & det har jag fått sota för nu. Yrsel, & min kära dödsångest har kommit smygande igen. Pallar inte en gnutta stress verkar det som, ska vara hemma resten av veckan & inte göra ett dugg så ska jag nog vara fit for fight igen! Hm, denna stress. Tänk vad den kan ställa till med :(

Kaffe försent är väl standard. Jag brukar faktiskt låta bli kaffe på kvällen.. Men det är ju sååå gott! *ler*
Hoppas du kommer att kunna sova bättre inatt!

Nä, jag hade för mig att det inte fanns något recept i Leilas bok. Synd!! Har inte gjort "am. pancakesen" än, måste till affären och köpa filmjölk först :)
Imorgon kanske!

Hörde på radio förut att det var flera byggnader som taket rasat in på, eftersom de var för mkt snö på det.. Ruskigt! Ett ridhus hade det rasat in på, fullt med folk...

Ja, så idag har jag inte gjort så mkt. Tittat på TV & var iväg till min beteendevetare på samtal.. Har inte behövt vara hos henna på 4 år, men det var rätt skönt att få komma dit och prata lite eftersom man mått lite dåligt..
Sen när jag kom hem körde jag FAST med bilen, har haft snöstorm idag :( Det var bara och hämta spaden och börja gräva..

Jag såg Bygglov igår, jag sa också: jisses vilket hus. Men snål som jag är var det elräkningen jag funderade på först och främst.. Tänk att värma upp över 400 kvm och ett hus i det skiktet är väl inte så isolerat heller :P Hehe!
Men ack så vackert!! Gillade verandan skarpt, vilka blomlådor.. Blev såå avis på dom :)

Nu ska jag göra mig nåt att äta, hörs imorgon!
Ha en mysig kväll! Många kramar!

n o r d i n g å r d e n sa...

Å suck, vad man längtar till växthustiden, och lyckost du som har ett, önskar ett jag med, fina trädgårdsbilder och ny fräsch layout! Och så fint du har i köket, vackert med syrenkvist och den lilla ljustaken i zink var så fin, liksom ditt utekök, gud va snyggt! Men lill My, den lilla bedårande varelsen, sån söt misse, så fruktansvärt att hon är borta!!! Hoppas ngn tagit hand om henne el att hon faktiskt är död, hur hårt den än låter, för att leva i denna kyla är en hemsk tanke... jag vet hur det är, jag letade min Herman 2 mån, dygnet runt, anlitade tom lokalradion, till sist fann jag honom död tyvärr... önskar er lycka till. Mari.

Cornelia sa...

Jag som tycker att vi har mycket snö nu, men här ligger man i lä ;-)

Jag har oxå oroat mig för mitt växthustak, spciellt med tanke på att flera glasrutor blåste i sönder i höstas, nåt mer vill jag inte ska gå i sönder på det. Men det ligger bara knappt 10 cm på taket så det e nog ingen fara. O som du säger, det lite läskigt, man e rädd att det går i sönder.

Lycka till med skottande!