Nåja, jag vet inte riktigt om scones räknas som bröd... Men visst va jag väl liiite duktig, iallafall ?
Och så kom min nymålade brödkorg till användning ;)
Utgick från Leilas recept på
klassiska engelska scones
Ingredienser
7.5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
0.5 dl råsocker
125 g kallt smör
1 st ekologiskt ägg
2 dl mjölk 3%
ekologiskt ägg, mandelspån och råsocker till pensling.
Jag bytte ut vetemjölet mot dinkelmjöl... lite nyttigare...råsocker hade jag inte..så det blev vanligt socker, fast lite mindre än i receptet...vatten istället för mjölk...
Och så hackade jag hasselnötter, och hade i degen... Till pensling tog jag ägg, och riven parmesanost.
Gör så här
1. Sätt ugnen på 250 grader, varmluft.
2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
3. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
4. Vispa samman ägg och mjölk.
5. Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg.
6. Platta ut degen, cirka 3 centimeter tjock på mjölat bakbord och skär dem i trekantiga bitar.
7. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över mandelspån och råsocker.
8. Grädda tills sconesen får en gyllene färg, cirka 10-15 minuter.
Och som ni ser, så gjorde jag runda bullar, i bakformar..istället för trekantiga bitar..
Angående pärlhyacinterna som jag surrade om igår... så blev det inga... dom hade visst inga där.. på B.h... (dom brukar ju ha mycket blommor...) Maken ringde när han va där... "Vad skulle du ha för nåt?? Hur ser dom ut?!..... Nää, här har dom bara granar, o cypresser, o nå halvdöda trän..." ??!
1 kommentar:
Mina scones blir alltid döbakade :-( Men jag har aldrig testat o baka engelska scones, kanske ska ta o testa det :-)
Skicka en kommentar