torsdag 27 november 2008

Saffransskorpor


Dessa skorpor är supergoda :) Receptet kommer från Leila Lindholm.
Mammas supergoda saffransskorpor
Förberedelsetid: 20 min
Tillagningstid: 35 min
Färdigt på: 2 tim 55 min
Ingredienser
100 g smör1
1 g saffran
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel
Råsocker
Gör så här1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

4 kommentarer:

Jessica sa...

Hej Hanna,
hittade din blogg via Annashusidingtuna.
Vilka fina bilder du lagt upp!
Är själv helt ny i bloggvärlden, välkommen hem till mig!
Till din fråga om att lägga in bilder i marginalen:
När du är inloggad på din sida går du in under layout / sidelement och klickar på rutan till vänster "lägg till en gadget".
Då får du upp en lista på olika saker du kan lägga upp; listor, bildspel, länklista m.m
Välj alternativet Bilder.
Då får du upp en ruta "konfigurera bild", där du skall skriva in den text du vill ha vid bilden, och ev. länk du vill lägga till (om man klickar på bilden så kommer man till en specifik hemsida).
Till sista ska du bläddra fram vilken bild du ska ha.
Hoppas jag kunde förklara så du förstår! Jag är ekonom inte lärare :)
Må gott!
P.S hur får man ram runt bilderna man lägger in, har du photo shopat dem? Du ser, frågorna tar aldrig slut :)
Kram
Jessica

annashusidingtuna sa...

Vilken tur att Jessica kunde förklara för ärligt talat så skulle inte jag kunna förklara nå bättre, men jessicas beskrivning förstod jag facktiskt.
se till att ha många bilder att välja mellan så att det verkligen blir som du tänkt dig.
är också en rätt ny bloggare och fler frågor kommer hela tiden.
Kram Anna

vitating sa...

Hej Hanna!
Trevlig blogg du har :-) Jag älskar saffransskorpor!! Är sugen på att baka dem till första advent!! Hoppas du kommer trivas med att blogga, jag tycker det är superkul!!
Kram Maria

Vitt och nött sa...

hej!!

va kul å hitta hit! du verkar ha jättefint hemma!

är också ny på de här å blogga men de ä så kul!!
kolla gärna in hos mej ;)

Ha en skön fredag!
Kram Ellen