söndag 30 juli 2017

pooldäck soldäck & pool


pooldäck däckstolar olivträd hannashantverk.blogspot.se


Godmorgon Söndag! Hoppas ni har det gött med sommar och sol!

Barnen har tjatat om pool i ett par års tid, och förra sommaren i ett svagt ögonblick lovade vi tillslut att vi skulle skaffa pool 'nästa sommar' …men, då är vi tvungen att ta bort den stora studsmattan (som ändå inte får plats om vi skaffar pool).
Win-win alltså! Jag slipper se studsmattan och barnen får en pool.
Hittade ett bra pris på en inte alldeles för stor, vit pool (den ska ju vara så diskret som möjligt) så vi slog till.
Studsmattan tog vi hem till mina föräldrar, minus kantskyddet som hoppade av släpvagnen på vägen dit…

Och man vill såklart inte bara ställa poolen rakt upp och ner på gräsmattan, så vi funderade först på att gräva ner, eller bygga in i trädäck, men kom fram till att tonåringarna nog lessnar på poolen efter ett par år …så vi bestämde oss för att ställa poolen på ett pooldäck/altan. Då kan vi bara ta bort poolen och ha en stor altan istället, när ungarna lessnat på att bada i den.

Så, en fredag i Juni satte vi igång med bygge av pooldäck, soldäck och pool. På söndagen var det klart, och sonen tog ett premiärdopp i det 11-gradiga vattnet!
Jag väntade ett par dagar tills det var 19 grader …ja faktiskt skönt med en pool på gården!

Vi funderar nu på om man skulle klä in den för att få den att smälta in bättre, men det kanske blir ett projekt nästa sommar isåfall …har så mycket annat nu, med fjällstuga och allt..
Ja och lite mera lull lull på däcket vore nice, nu har jag bara flyttat dit några olivträd medmera som vi hade hemma.


pooldäck soldäck pool altan uterum trädgård pergola hannashantverk.blogspot.se

hannashantverk.blogspot.se lounge uterum
Loungen är alldeles ovanför poolen, precis så man slipper bli nedskvätt av badande ungdomar 

pooldäck pool soldäck trädgård altan hannashantverk.blogspot.se

svart klöver hannashantverk.blogspot.se

hannashantverk.blogspot.se lounge altan uterum

clear pool hannashantverk.blogspot.se

En vecka kvar av semestern! Igår kom vi hem från fjällstugan, där vi varit ett par dagar och målat lite och fortsatt med bastubygget. Faktiskt premiärbastade jag där häromdagen - underbart! Äntligen har vi en egen vedeldad utebastu! …som vi ritat och byggt själv! Ja ni förstår fördelningen av rita och bygg där va :)
Jag lovar att komma med inlägg därifrån, har varit lite dålig med att fota där ..för just nu ser hela stugan ut som 'hej kom o hjälp mig' både utanpå, på gården …och ja, inuti är det lite mer på gång med ny färg iallafall.. Några bilder finns på Instagram @hannashantverk för den som vill se.
Denna kommande vecka tar vi lite som den kommer, har lite planer på lut. Och i helgen blir det bröllop!


Ha en fin fortsättning på sommaren!
Kram  Hanna

5 kommentarer:

HWIT BLOGG sa...

Så himla snyggt och vilken trivsam plats att sitta på sköna sommarkvällar...
Gillar den där ljuslyktan i glas!
Söndag igen, regn och trist väder som vanligt.
Sommarkram från Titti

Christine at Little Brags sa...

Sooo gorgeous, I always try to copy your style!

Anonym sa...

Så fint ni har det, härligt med en pool.
Birgitta

Sofia sa...

Hej! Tack för fina inspirationsbilder! Jag såg att ert andra trädäck ligger i linje med gräset istället för att vara ett steg upp så att säga. Vi funderar på att göra något liknande men oroar oss dels för att virket ska bli mer utsatt när det är nergrävt plus att vi ska bygga däcket runt ett äppelträd och oroar oss för att skada rötterna. Ert är ju också byggt runt ett träd, tog det ingen skada? La ni markduk för att fuktsäkra ordentligt eller gjorde ni något mer? Tack på förhand!

Hanna sa...

Hej Sofia!
Det andra trädäcket gjorde vi för över tio år sedan, så trädet var mycket mindre då.. Det tog ingen skada.
Det beror lite på hur etablerat trädet är, men gräv försiktigt och kom ihåg att lämna utrymme för trädstammen att växa ifall det inte är 'fullvuxet' redan.
Vi grävde bort gräsmattan helt där däcket skulle vara och ställde reglarna på trädgårdsplattor. Virket är alltså inte nergrävt.
Och själva däcket hamnade då lite ovanför gräsmattan så att säga. Vi använde ingen markduk den gången, vad jag minns.. grävde som sagt bort grässvålen.
(Markduk hjälper inte mot fukt och vatten, utan släpper igenom det. Det skyddar mot att gräs och ogräs inte ska komma upp)
Vi har sedan dess utökat uteplatsen med trädgårdsplattor, som är i höjd med gräsmattan och trädäcket ..lyckat tack vare att marken var lite ojämn/lutar från början :)
Lycka till med ert bygge!