onsdag 7 september 2016

kattungar


kattungar

Natten mot 17 juni fick vår katt Simba fyra ungar, jag fick vara barnmorska och vakade ända till den sista ungen var ute, klockan ett på natten. Allt gick jättebra …nu är de strax 12 veckor gamla och redo att flytta hemifrån!
Från början bodde de i en flyttkartong inne på dotterns rum. Och sonen hade dem i sitt rum några veckor, men sedan de väckte honom med ett bett över näsan bor de numera i badrummet om natten :) De får vara lösa i huset om dagarna när vi är hemma - high chaparral varvas med att de ligger och sover lite här och var. Man får se efter var man sätter fötterna..
Ja, alldeles alldeles underbart med kattungar, och precis som med barn får man inte alltid äta sin mat medan den är varm ..man blir tvungen att leta kattungar som lyckats smita ut, och in under altangolvet till exempel, skruva upp trallen mitt i maten för att 'rädda dem' ..någon buse hänger i gardinen, någon gräver i blomkrukan, klättrar på väggen (bokstavligen) etc etc …och rätt vad det är så är det snuttkalas med mamma Simba, det kurras och snuttas högljutt ..underbart!grå kattunge Gandalf
De har alla fått namn, här ligger Gandalf och sover med en sten som kudde. De älskar att vara 'ute' på altanen.

Akela & Gandalf …inga katter på bordet sa vi!?

svart kattunge hannashantverk.blogspot.se

svart kattunge legolas hannashantverk.blogspot.se
Legolas 

svart katt simba

Mamma Simba har blivit biten av någon(ting) över svansen så hon har husarrest, tratt på huvudet ..och sårvård varje dag. Var tvungen att sätta bandage också då hon kom åt att slicka lite på såret trots tratten. Som tur är så låter kattungarna bli såret.

grå kattunge gandalf hannashantverk.blogspot.se

tigrerad kattunge hannashantverk.blogspot.se
Nala kollar in blomman...

..Legolas tittar på

..två katter i blomkrukan ..ajabaja!

kattungar hannashantverk.blogspot.se kittens
Vi har inte gjort nåt!

black kitten kattunge hannashantverk.blogspot.se
Fröken Akela ..med vita ögonfransar


Några bilder är från mobilen och några från kameran.. Fler bilder finns på Instagram @hannashantverk #simbasungar

En av kattungarna ska få stanna hos oss, inte bestämt till hundra vilken av dem det blir än. Och hur vi ska kunna säga hejdå till resten av dem vet jag inte, blir jobbigt …fast skönt när det blir lite lugnare här hemma.Ha d gott!
Kram  HannaInga kommentarer: