måndag 17 augusti 2015

dags att lysa uppÄr det något jag tycker om med sensommar och höst med dess mörka kvällar så är det att man får tillfälle att tända lite candles och fixa lite cosy ..och lysa upp i trädgården och på altanen med div lampor och ljusslingor.
Under åren har vi haft lite olika modeller av belysning i trädgården.. Uplights som vi lyste upp några buskar och träd med är något jag saknar och skulle vilja skaffa igen. Det är så himla fint!
Nuförtiden finns det så mycket att välja på, och med ledlampor blir det inte så dyrt att ha det tänt heller.
Tänk att få gå 'all in' med trädgårdsbelysning, vilken dröm!

På altanen, i den nya loungen hade jag från början tänkt att vi skulle ha fasadbelysning i takfoten, som vi har på framsidan av huset …då lamporna som sitter på utsidan av altanstolparna inte lyser upp just något alls 'inåt'.
Men vi började med en ljusslinga med glödlampor, som vi satte dimmer till. Den hamnade bredvid planteringsbordet, efter att jag provat hänga den på alla möjliga sätt och vis - svårplacerad historia det där! Det blev mycket mysig belysning, och jag tycker faktiskt att det räcker, för tillfället.

När jag satt och surfade hamnade jag hos belysningsdesign.se ..där såg jag att det finns terassvärmare i form av en taklampa, som även lyser upp. Det skulle bli perfekt ovanför loungebordet, ja och ovanför matbordet inne på inglasningen - att kunna byta till när det blir kallare. Det skulle bli ännu mysigare när vi ska sitta där och adventsfika sedan!
Men maken är mer sugen på någon stooor variant av terassvärmare, gasol ska det vara säger han. Jaja, vi får väl se :)


altan vitmålad tegel planteringsbord ljusslinga olivträd


uterum lounge vitmålad tegel mysbelysningHa d gott!
Kram ♥♥♥ HannaInga kommentarer: