A'la man tager vad man haver / här är ditt kylskåp - stuk.
En egen variant, utan den där rökiga söta smaken som oftast 'finns med' i pulled pork recepten.
Varje gång jag gjort pulled pork eller älg, har det blivit med olika ingredienser..
just denna fick betyget "det här var jättegott mamma" av familjens mest kräsna lilla kille :)
Då måste man skriva ner receptet!
ca 1 kg älgkött, ex högrev
1/2 rödlök
1/2 purjolök
4 vitlöksklyftor
1/2 röd paprika
sambal oelek (en liten påse som följt med från kinarestaurang)
en skvätt BBQgrilloil 'allround'
drygt 1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
svartpeppar
timjan
Ner med köttet i en ugnsfast gryta med lock. På med resten. In i ugnen, 120 grader celsius i ca 5-6 timmar (är det inte mört då får man köra ett tag till)
Ta ur köttet och dra det i bitar med ex en gaffel.
Häll över såsen/skyn som är kvar i grytan i lämplig bytta och mixa med mixerstav (mixer eller matberedare funkar också).
Blanda/mixa ev i en skvätt grädde och creme fraiche.
Blanda såsen med köttet. Klart!
Vi åt ris och sallad till. Sonen åt med korvbröd, gick också bra ;)
Smaklig spis!
Kram ♥♥♥ Hanna
4 kommentarer:
Tack för receptet!
Det ska jag prova :)
Mums va gott!!!....älskar grytor!
Nu har vi fint väder och jag ska ut i trädgården (den lilla)och fixa lite ;))....trevlig helg till dej!
Kram bia
Tack för receptet! Jätte gott ;)//// marie
Fantastiskt gott! Tack för ett riktigt bra recept!
Skicka en kommentar