onsdag 19 september 2012

köksö & äppel-aroniamos


Välkommen in i höstköket! ..eller höstmörkret iallafall :) Jag har kokat äppel och aroniamos för första gången. Provsmakade imorse till gröten, helt klart godkänt!

fin färg blev det, på moset.. det syns dåligt på bilderna tyvärr.


Min köksö har jag ju inte visat i helhet förut.. här är den, från ena hållet. Åt andra hållet, mot spisen struntade jag i att fota - en röra av saft och syltning :P




Äppel & Aroniamos
1 kg äpplen
½ kg aronia
2 dl vatten
2 dl socker
(vaniljstång eller vaniljsocker)
1 tsk atamon.

Skala, kärna ur och dela äpplena i bitar (man kan lägga dem i 1 liter vatten + 1krm askorbinsyra för att de inte ska bli bruna)
Lägg bär, äpplen (ev vaniljstång) och vatten i kastrull.
Låt sjuda i 20 min, mixa ev med stavmixer, och sjud ytterligare ca 10 min, rör om då och då.
Blanda i sockret, och rör tills det smält. Ta av kastrullen från värmen, och rör i Atamon.
Häll upp i rena varma burkar och förslut direkt.



nyttiga aroniabär i loppisfyndade skålen.

Puss, kram och tack för alla söta kommentarer om kransen i förra inlägget!! ...och för alla andra kommentarer också såklat :)

Ha d gott!
Kram ♥♥♥ Hanna
.
.

5 kommentarer:

  1. så snygg köksö..nåt jag drömmer om. men tror det skulle bli aningen trångt i vårt kök.

    SvaraRadera
  2. ...wonderfull kitchen !!!

    Hugs Anja

    SvaraRadera
  3. Åh det ser mycket gott ut! =)
    Fin köksö du har med, jättefin verkligen!!
    Kramar Clara

    SvaraRadera
  4. Smart med pelargonkrans, den idén kommer jag nog ta med mig till helgen när jag har tänkt att ställa undan pelargonerna. Superfin köksö, rustik och rejäl!

    Kram från Malin

    SvaraRadera
  5. Vad kul att se att du gjort mos av aroniabär, jag har planterat 2 buskar i år just för att kunna använda bären, så jag hoppas det blir lite till nästa år. gillar färgen på ditt mos.
    Ha en bra vecka.
    Lotta

    SvaraRadera