tisdag 11 oktober 2011

Årets glögg 2011


Har du smakat den än? Årets Blossa, med smak av Arabica kaffe...
Jag köpte den i fredags, och korkade upp den direkt när vi kom hem! Jaa inte kan jag hålla mig till första advent med att smaka årets glögg inte, hahaha!
Snyggaste flaskan hittills, enligt mig. Smaken, mmja... jag hade nog lite för höga förväntningar! Den smakar 'vanlig' starkvinsglögg... med en aning kaffe... Just kaffesmaken hade jag velat ha mer av. Så det var ingen änglakör som sjöng i munnen när jag smakade på den efterlängtade... :P Men, den får godkänt av mig!
foto från mobilen igen...

Idag blev det Vab för min del, lilleman verkar ha åkt på magsjuka :S


Ha d gott!
Kram ♥♥♥ Hanna

måndag 10 oktober 2011

Redo för vintern..?!

kvisten med röda bär är bukettapel.

Igår morse var det frost på backen, och termometern visade -3 grader! Talgoxarna har börjat titta in genom köksfönstret, dags att börja mata de små liven snart :) Våra kaniner har flyttat till vinterburen, de sista äpplena är plockade...

Jag har fixat med lite 'vinterplanteringar'... alltså stuckit ner ris i sandfyllda hinkar o dyl ;) På bron bl a en zinkhink med gran- och tallris, i hinkarna på trappen (nedan) blev det även några kvistar från en av mina thujor... den thujan blev uppstammad!
Som pricken över i några kvistar snöbär, och en kvist bukettapel i hinken uppe på bron.
Blomlådorna vid våra köksfönster stoppade jag också granris i.

......och makens skoter står startklar.... kom an vinter! :)

bilderna är tagna med mobilen.


Ha d gott!
Kram ♥♥♥ Hanna

tisdag 4 oktober 2011

flasktork & krans av snöbär


Länge letade jag, och tillslut fann jag! En snygg flasktork, till mina saftflaskor. Den kommer bli fin på köksön sen, när den är klar... Tills dess kommer den nog få flytta omkring härhemma, just nu står den på ett av mina planteringsbord :) Flasktorken kommer från Tiinas fina webbutik Lantliga Hem 


Vilket härligt höstväder vi har haft! Jag var ute och snodde ihop en enkel krans av snöbär häromdagen. Stommen har jag böjt till av en gammal galge, och snöbärskvistarna tvinnade jag fast med ståltråd.




provade att hänga kransen lite här och var, innan den tillslut hamnade på bron...



Idag har vi firat igen, det är dotterns tio-årsdag :) Sång, present och frukost på sängen imorse. Till middag fick hon bestämma vad vi skulle äta, det blev Tacobar på Birsta city... och sen blev det lite mys med popcorn till Äntligen Hemma på tv'n.
Nu har hela familjen slocknat, endast jag kvar uppe... men nu ska jag gå och krama kudden med! Nattinatt på er!

Ha d gott!
Kram ♥♥♥ Hanna

måndag 3 oktober 2011

Grislampan har blivit svart


Den har fortfarande inte fått komma på sin plats. Den ska hänga ovanför soffbordet nere i bio-rummet/vardagsrummet/gillestugan. Har jag tänkt... eller kanske ovanför köksön. Men inget av dessa är färdiga än, köksön är inte ens ritad än :P
Ny el har den inte heller fått än... tygsladd och ny 'elpropp' är inköpta, väntar bara på att någon ska ta sig an det hela. MEN ny färg har den fått! ...min kära grislampa, som jag loppade förra sommaren för hundra riksdaler. Och den blev sååå snygg! Eller vad tycker ni?
Bilderna är suddiga, tyvärr :/



I helgen har vi haft besök av mina föräldrar och två av mina syskon, syrrans två hundar osv... Vi har kalasat hela helgen, lördag med familjen och söndag med dotterns klasskompisar... biokalas blev det, med Smurfarna i 3D. Vår lilla, stora tjej blir tio år gammal imorgon tisdag :)

Ha d gott!
Kram ♥♥♥ Hanna