tisdag 3 mars 2009

lite ute & lite inne

Hallå alla godingar !!
Tänkte visa 'spikbrädan' som sitter på planteringsbordet nuförtiden. Hade en massa olika krokar o knoppar, som jag sparat. Men jag tyckte att det blev snyggast med rostig spik : D Galet, tycker väl dom flesta...som inte är 'invigda' i den här shabby-världen ... hahaha!
.
När jag ändå va där ute knäppte jag lite fler kort o...


Lilla fika-hörnan... brevid planteringsbordet, på altanen. Inge mysigt fikaväder idag... solen har kikat fram en snabbis bara.
.
..
Maken skottade av altantaket i helgen.... så sjukt mycket snö... Nu har vi en hög vall utanför altan : )
Jag va på promenad med grannfrun igår kväll... Då hade det snöat några centimeter till, så dt kändes som man gick i djupsnö..
..

Det här fina hjärtat fick jag av Maria, det lilla paketet jag berättade om igår : )
Får pryda vitrinskåpet i vardagsrummet... för tillfället : D Kommer säkert o flytta runt det i huset... som vanligt ; )
.
Här är vitrinskåpet i sin helhet... översta hyllan börjar få en bananform.... Lite väl mycket inrednings- och trädgårdsböcker där!
Och på golvet syns två av mina tidningshögar... har nog inte slängt en tidning på sju år! Om jag inte råkat ha två av samma ex : D Skulle behöva ett litet bibliotek!!
..
I nästa inlägg ska jag nog visa resten av vårt lilla kök... Tills desssss......
.
Ha d gott! Kramar / Hanna

17 kommentarer:

Anonym sa...

* Hej! *
Vill du ha fler som besöker din blogg och läser det du skriver :)
Jag menar, ingen blogg utan besökare ;)
Kolla in till mig, jag har gjort en guide till hur du fixar fler besökare på nolltid!

Ha de gott!

/Jennie
www.egosidan.blogg.se

I mitt hjärtehem sa...

Så himla mysigt med så mycket snö...tycker jag som bor längst ner i landet & har haft max två veckor sammmanlagt med härlig snö :D
kram åsa

Martina sa...

He..ja det är faktiskt så att alla perennerna som finns på bilderna är från min proppfulla trädgård som jag hade. Mamma o jag slet som djur o grävde upp allt ihop o delade till små tussar. Snacka om växtkraft!! Innan vi fyllde trädgården med mitt så var vi till en planskola och köpte vintergröna växte som tuja och idegran och alla större växter som syrén och så. Jag hade med mig hängsälj, dvärgsyrén, smultronschersmin och de mindre buskarna.

Evonella plant i Bergsåker!! så roligt att du jobbar där då...dit ska jag åka när det blir dax att inhandla till min trädgård.

Jag har så mycke idéer om vad jag ska göra i min trädgård nu. När jag tittar på bilden jag satt in på vårt hus...så ser det ju jättetråkigt ut..haha.

Vi kan ju åka tillsammans till den fina visningsträdgården och fika i sommar om du vill!

Önskar dig en skön kväll!
Kram Martina

Linneas Hjärtefröjd sa...

:) haha känner verkligen igen mej med tidningarna!!! men va tvungen att rensa bland dem när jag flyttade, skulle inte fått plats me alla....
fint ute & fint inne!
haha, japp dom som inte har fattat de tycker man är lite konstig.. :9 de gör min chef, allt gammalt o rostigt vi har på jobbet vill jag köpa o i hans ögon är de skit så jag brukar få de :) hihi
jag har ett skåp i köket, tidigare bokhylla, som är nästan precis som ditt!! fast med en rad lådor nedtill o utan glasdörrar.. :D mitt är indonesiskt.. snart mitt nya målarprojekt, men först ska jag ta mej an soffbordet.. :)

oj va mycke snö! är glad att den är borta här nu! brukar ju iof aldrig ligga kvar ändå..... hur länge brukar snön ligga hos er??

ha en underbar kväll!!! kramar linnea

Vitt och nött sa...

hej!

va mycket snö ni verkar ha! vi har lite med men inte så mycket som tur ä :)

va fina bilder du visar!! å ja såg ditt planteringsbord sommartid, å tusan va fint de va!!

hjärtat på vitrinskåpet va superfint!
ha de gott!
kram ellen

Bloggullet sa...

Sån härlig fågelsång du har här. När det gäller tidningar så dräller det av dem nästan överallt,skönt att du också har dem på golvet. Folk klagar ofta över att jag har tidningar och böcker på golvet.
Trädgårdslängtan har jag, här kändes det våraktigt idag.
Kramar

Compact Garden sa...

Missade ditt tidigare inlägg på planteringsbord och jag vill ha :D flera jag också..satt och funderade hur det ska gå till..ja,ja först ska jag måla det vi har vitt..men sen..härliga snöbilder du visar, här är det åter snölöst bara regn idag. Ha en skön kväll/Anne

Lantligt i stan sa...

Så gulligt det lilla hjärtat var! Bilden med tidningarna kunde lika gärna vara hemma hos mig, enda skillnaden är att jag har mina i högar i sovrummet!
Kul att du gillade min lilla sparbössa! Blev bara ett kort inlägg idag.
Jo jag ska på shoppingtur till Falun nästa vecka! Det blir jag och min moster och en tjej till. Vi ska hälsa på släktingar och shoppa förstås! Roligt ska det bli!
Ha en fortsatt trevlig kväll!
Kram Anki

Anneli sa...

Javisst vet man vad rostiga spikar är - särskilt ute med en del snyggchabbiga saker på...
Jättefina bilder - vill ha vår nu...
Kramar/Annelie

Britt sa...

tack snälla för dina fina tips på planteringsbord. Det står högt på min önskelista och hoppas att min man ska bygga ett åt mig till sommaren.

kram Britt

Anonym sa...

Åh vad härligt med koltrastsång en sen marskväll när man nyss hämtat sig från influensan och börjar drömma om att göra i ordning på terassen. Tack för härliga bilder och fantastisk fågelsång! Maria

Maria - Villa Krutbruket sa...

Mys mys bilder! Titta vad fint med mkt snö...
Sitter här med min te kopp (som vanligt) och stirrar ut på industriområdet jag jobbar på... SLASK,SLASK och lite mer SLASK!! Usch vad detta är trist... Kom jätte fint snöfall i måndags men det töa bort på en gång typ.. Har snö kvar på gräsmattorna och så men resten är SKITIGT och SLASK :(((

Filmen var ju jätte bra, väldigt rå men absolut sevärd!! Var och köpte de andra böckerna i den serien igår...

Blomstermarken är en plantmarknad i Mosås, så det är ingen kedja. Är ett par bekanta till våra familj som har den. Jätte fina saker...

Vad skönt att ni slapp fara iväg till sjukan.. IGEN! Hur länge är pojken "sjukskriven" ?

Ska ni hitta på idag då?

Jag var ute igår och tog en massa bilder, de har ju satt panel på ena kort sidan :))) Ska lägga in dem ikväll :P

Ha en skön morgon!!

Kramisar

Anonym sa...

Det där med tidningarna var lustigt, i morse tog jag med mig alla nummer från 2007 och 2008 av Lantliv och skänkte dem till personalen på ungarnas dagis! Det var inte lätt, man vill ju behålla dem, men jag kände att det inte går och då är det bättre att glädja andra.
Rostiga spikarna var en bra idé, jag har ju såna där jättegamla spikar uppe, stora och tjocka från när skolan byggdes, men dom kan jag ju använda på liknande sätt! Tack för inspirationen!
/Li

Anonym sa...

Å jag får sån inspirationslust hos dej!!!!! Jag är inte ens intresserad av blommor knappt), ändå kliar det i fingrarna att få ett planteringsbord NU!!!! visst är det konstigt...ditt var så enormt Vackert!! nu längtar jag faktiskt efter våren....
ha det bra!!!

http://rosalucia.bloggagratis.se

Anne sa...

Så härligt med mycket snö!
Tycker jag i alla fall som bor lite mer söderöver och inte är bortskämd med MASSOR av snö direkt... men faktiskt iår så har vi haft ca 3 dm som varit kvar i snart 2 månader - rekord!

Men nu börjar jag dock längta efter våren....

Du verkar ha en himla mysig altan, fint med planteringsbord.

Hoppas du har en fin dag!
Kram

Maria - Villa Krutbruket sa...

Nej, nej, nej magsjuka vill man ju inte få ;( Usch och fy!!

Ja det kan nog vara den blomster affären, den ligger ganska nära Mariebergs köpc. :)

Så din bror bor här?! Vad roligt, vart i Örebro?

Klart lillen ska vara hemma med mamma och syrran ju och ha lov :) Skönt att det inte var någon operation som man skulle bli dålig av eller sängliggande efteråt, inte så enkelt när det gäller barn precis..

Ska du titta på "Leila på landet" ikväll??? ABSOLUT, att vi ska se det :) Har tvättid ikväll *pust* vad jag längtar efter min alldeles EGNA tvättstuga.... :)

Sköt om er!! Kramar

Maria - Villa Krutbruket sa...

Vad tråkigt för honom...Stackarn!
Aha han har flyttat, ok... synd annars hade ni kanske haft vägarna hit nåt :)

Det kanske går att se på internet.. Det är ju Efterlyst samtidigt och det är inge bra.. Mitt favvo program va!! Å så Leila på samma tid men jag måste nog välja Leila idag...

Hur går det med jobbsökandet då?

Kjam!